ESKİYEN TREN VAGONLARI TAMİR EDİLİYOR

ESKİYEN TREN VAGONLARI TAMİR EDİLİYOR

ABONE OL
23 Kasım 2023 12:41
ESKİYEN TREN VAGONLARI TAMİR EDİLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medlog Lojistik, Bakımdan Sorumlu Kuruluş (ECM) sertifikasının kapsamını genişleterek Tekirdağ’daki tesislerinde vagonların bakım, onarım ve revizyon işlemlerini gerçekleştirmeye başladı. Türkiye’de vagon bakım ve tamiri yapan 3 özel firmadan biri olan Medlog Lojistik, 2011 yılında faaliyetlerine başlamış olup Türkiye genelinde 800 çekici, 386 vagon ve 23 demiryolu bağlantılı 30 konteyner deposuyla çeşitli lojistik çözümler sunuyor.

VAGONLARIN BAKIM VE ONARIMI TEKİRDAĞ’DAKİ TESİSLERDE YAPILIYOR

Medlog Lojistik, ECM sertifikasını alarak daha önce dış kaynaklardan sağladığı bakım, onarım ve revizyon hizmetlerini şimdi kendi tesislerinde gerçekleştiriyor. Bu yıl MEDLOG Tekirdağ Tren İstasyonunda yaklaşık 1.000 m2 kapalı alana “Vagon Tamir Atölyesi” kurarak, bu atölyeyi ECM sertifikasının kapsamına dahil etti.. Bu sayede, vagonların 6 yılda bir yapılan tüm kontrolleri ve gerekli teknik hizmetlerin sağlanması için gerekli ekipmanları bünyesinde sunuyor. Medlog Lojistik, bu yetkinlikleriyle filolarının maksimum erişilebilirlik ve güvenilirlik düzeyini sağlamakta olup özel sektör ve devlet vagonlarının bakım, onarım ve revizyon işlemlerini gerçekleştiriyor. Yine firma mobil araçları ile de diğer bölgelerde hizmet veriyor.

AVRUPA’YA GİDEN VAGONLAR TAMİR EDİLECEK

Firma Tekirdağ’daki istasyona yakın bir alanda Medlog’un Avrupa’daki vagonlarını da tamir edebilecek bir tesis yapmayı planlıyor. Tren istasyonuna yakın bir alanda arazi arayışına giren firma, burada kuracağı tesisle Avrupa’daki vagonların bakım onarım ve tamirini gerçekleştirmeyi planlıyor.

Medlog Lojistik Demiryolları Teknik Yöneticisi Volkan Ergüç “2011 yılından beri 386 vagonla firmamız Türkiye genelinde demiryolu hizmeti vermektedir. Demiryolu taşımacılığında hizmet etmekteyiz. Geçtiğimiz yıl kendi vagonlarımızın bakımını yapabilmek için ECM sertifikamızı aldık. Bakımdan sorumlu kuruluş olduk. Medlog Lojistik olarak bu yıl atölyemizi kurarak büyük vagonların revizyonunu da yapmaya başladık. Bundan sonraki süreçte de yakın bölgelerde arazi arayışımız bulunmaktadır. Avrupa’ya giden trenlerin vagonlarının bakımlarının tamirlerini yapmak için böyle bir arayışımız var” dedi.

ESKİYEN VAGONLAR YENİLENİYOR

Ergüç, “Revizyon süresi dolmuş olan vagonlarımız planlama dahilinde Tekirdağ’daki atölyemize alınıyor. 6 yılda bir revizyon planımız gerçekleşmektedir. Vagonlarımız ağır bakımları yapılıyor. Yazı boyu işaretlerinin taban tahtalarının değişimleri güncellenmesi, tekerlek bakımları ve tekerlek tornası yapılmaktadır. Rulman bakımları, boğat bakımları, fren testleri yapmaktayız. Atölyemizde fren ekipmanlarının ağır bakımları ve bunların raporlanması yapılmaktayız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.